Vraag & antwoord

Hier worden enkele veelvoorkomende vragen beantwoord. Tevens staan op deze pagina enkele tips voor bij het rijden met de e-Choppers.

Hoe navigeer ik tijdens het rijden van de route?

Voor de navigatie tijdens de route gebruiken we de route.nl-app. Deze app kunt u hier downloaden. Via deze app krijgt u de route als in elk ander navigatiesysteem te zien.

Tijdens het rijden heeft u uw telefoon in de telefoonhouder gezet en kunt u eenvoudig en snel de route aflezen.

Ik kan de route niet vinden in de route.nl-app?

Als u de route niet kunt vinden in de app, probeer dan de QR-code te scannen die hieronder staat of probeer route 1125308 te zoeken in de app. Beide komen uit bij de goede route.

Heb ik een rijbewijs nodig voor het besturen van een e-Chopper?

Ja, om een e-Chopper te besturen heeft u minimaal een bromfietscertificaat nodig en dient u minimaal 16 jaar te zijn. Een rijbewijs B is uiteraard ook voldoende voor het besturen van een e-Chopper.

Heb ik een helm nodig?

Nee, de e-Chopper valt onder de categorie “bijzondere bromfietsen” en dus hoef je geen helm te dragen bij het besturen van een e-Chopper.

Waar op de weg rijd ik met de e-Chopper?

Met de e-Chopper rijd je op het fietspad of op het weggedeelte waar de fietsen rijden. Er gelden voor het rijden met de e-Chopper dezelfde regels als voor het rijden op de fiets. Dus er mag ook niet mee op de stoep worden gereden. Op de e-Chopper mag niet worden gereden in combinatie met alcohol.

Tips

Parkeer je auto buiten het blauwezonegebied in Panningen. Zo voorkom je het risico op een boete, want je auto mag namelijk maar maximaal twee uur blijven staan in de blauwe zone.

Draag een bril of zonnebril tijdens het rijden met de e-Chopper. Doordat de e-Chopper geen windscherm heeft is een (zonne)bril best handig tegen de wind die continu in je gezicht blaast.

Neem een rugzakje of tasje mee. Doordat de e-Chopper geen opbergruimte heeft, is het handig om iets mee te nemen waarin je eenvoudig je portemonnee, sleutels en/of zonnebril in kan opbergen. Binnenkort zijn er rugzakjes te huur bij e-Chopperverhuur Panningen

Voor de dames is het verstandig om niet met een (korte) rok op een e-Chopper plaats te nemen. Een (korte) broek is een stuk comfortabeler.